Supraviețuiască în sensul primar al cuvântului înseamnă să reziste, să supraviețuiască unui eveniment sau unui dezastru. Se vorbește adesea de perpetuare după o catastrofă naturală sau un accident.
Alimentarea, pe de
altă parte, este un verb folosit pentru a descrie o acțiune zilnică, vitală, și anume aceea de a absorbi diferite elemente, cum ar fi carnea, fructele, legumele, pentru a-și satisface nevoile vitale. A se hrăni este un act biologic fundamental care face posibilă dobândirea și, în același timp, menținerea foamei. Alimentația pentru supraviețuire constă în a mânca tot ce este necesar pentru a acoperi nevoile energetice și nutriționale de bază . Pentru a reitera, principiul supraviețuirii, este vorba despre a fi capabil să subziste și să se descurce singur în toate circumstanțele. Acest limbaj al susținerii vieții este cel care ne interesează.
Corpul nostru, pentru a se umple de energie, are nevoie de o cantitate minimă zilnică pentru a se putea hrăni. De fapt, alimentele acționează ca un combustibil, ceea ce ne ajută să rămânem eficienți în toate circumstanțele. În cazul unei situații extreme, mai ales când este vorba de o situație care durează mai multe zile, este posibil să rămâi fără hrană.
Necesarul mediu de energie al bărbatului este 3.
000 de calorii pe zi, cel al femeilor este de 2.000 de calorii.
Totuși, în caz de penurie, cu activitate fizică mai intensă, aceste nevoi tind să crească până la 5.000 de calorii 
;pe zi în climatele mai calde și 6.000 de calorii pe zi în regiunile polare.
Puneți hainele și accesoriile noastre de drumeție (tulă dublă pentru hamac, truse de supraviețuire, …) și profitați de ofertele noastre promoționale!
Cum să te hrănești în condiții de supraviețuire?
Accesibilitatea hranei depinde de mai mulți factori, cum ar fi terenul, flora și fauna locală, perioada anului, precum și de îndemânarea ta ca vânător , pescar, precum și de abilitatea ta de a identifica în mod oficial plantele comestibile .
Supraviețuirea în medii naturale
Supraviețuirea este
o chestiune de susținere a vieții, poate rezulta în diferite circumstanțe. S-a spus că alimentația este nervul supraviețuirii. Acesta joacă cel mai important rol în metabolismul nostru. Cu toate acestea, știm cu toții că natura este bogată în produse alimentare. Trebuie doar să știi cum să le recunoști și să înveți să mănânci în acele locuri. Nu vă
faceți griji, suntem aici pentru a vă îndruma și a vă învăța cum să mâncați în pădure.
Mâncatul în natură înseamnă să ai provizii cu tine
Trebuie să ai în
vedere că dacă ești un supraviețuitor care merge în medii naturale, voluntar sau nu, trebuie să ai la tine rezervă gata de consum. În orice caz, ar trebui să aveți aceste mâncăruri gata preparate în geantă.
Vă propunem o listă de produse comestibile care nu ar trebui să lipsească :
- Conservele, după cum sugerează și numele, sunt alimente care se pot conserva pentru o perioadă lungă de timp care poate ajunge chiar și la doi sau trei ani. Putem cita cărnuri, fructe sau legume și multe altele.
- Tăieței instant conținuți în pungi, pot fi consumați cu sau fără apă. Sunt foarte practice pentru tot felul de ieșiri.
- Amuștarii care reprezintă 400 de calorii pentru o singură porție de 100 de grame.
- Puteți merge la vânătoare sau pescuit. De
exemplu, puteți vâna iepuri dacă mijloacele vă permit. - Pe de
altă parte, puteți colecta pește prin pescuit.
Desigur, vânătoarea și pescuitul nu se învață peste noapte, așa că un supraviețuitor desăvârșit se va antrena în mod regulat în astfel de activități. - De asemenea,insectele te pot salva și în caz de urgență.
Conserve mici de diferite tipuri cum ar fi batoanele energetice și proteice sunt bogate în contribuții nutriționale (carbohidrați, proteine, fibre…). În
plus, nu ocupă mult spațiu și au un termen de valabilitate îndelungat.
 
;
Vița sălbatică
ca
sursă
naturală
de hrană
Vița sălbatică este o adevărată sursă de hrană mai ales atunci când supraviețuirea începe să dureze mai mult decât se aștepta. Va trebui să
căutați diverse resurse pentru a vă hrăni.
Poate fi o surpriză, dar aceste insecte pot fi considerate de fapt hrană, fiind inclusiv bogate în contribuții nutritive, ca în cazul termitelor. Prin urmare, acestea conțin adesea o mulțime de proteine animale de înaltă calitate, comparabile cu carnea de vită. Recoltarea lor necesită puțin efort și, în același timp, sunt bogate în nutrienți și proteine. Iată câteva sfaturi pentru a găsi insecte și a le prelucra corespunzător înainte de a le mânca în zonele împădurite:
- Gândiți-vă să colectați unele sub pietre;
- Iluminarea lor
cu o lampă la amurg ajută foarte mult la atragerea lor - .Nu uitați niciodată să îndepărtați picioarele greierilor înainte de a-i mânca;
- În ceea ce privește
greierii și furnicile, încercați să le gătiți timp de cel puțin 5 minute pentru a elimina orice formă de otravă sau venin.
Cum să obții
hrană
din plante
Pe lângă vânătoare, pescuit, animale, colectarea plantelor este o modalitate excelentă de a obține hrană în natură. Dar întrebarea este ce plantă să mănânci?
-
Consumul anumitor plante vă poate oferi vitamine, minerale și energie.Trebuie doar să aflați care dintre ele le puteți
mânca-
Campiile sunt foarte ușor de găsit în păduri. O tehnică pentru a afla dacă sunt comestibile este să le verificați capacele. Dacă este în formă de burete, ciuperca este comestibilă
. - Păpădiile sunt bogate în vitamine.
- Trifoiul aromat este comestibil în salate.
- Căpșuni sălbatice, mure, afine, afine, cireșe, mere sălbatice, lotuși, castane, faine, alune, nuci
- Arbacee aromatică
- Arbacee
sălbatică. De
asemenea, puteți mânca muguri foarte tineri de molid -
Dacă aveți
îndoieli cu privire la potențialul unei plante de a fi otrăvitoare, nu o mâncați.
Acestea sunt câteva sfaturi care vă vor fi utile atunci când alegeți plantele să aveți grijă la plantele otrăvitoare.
-
Campiile sunt foarte ușor de găsit în păduri. O tehnică pentru a afla dacă sunt comestibile este să le verificați capacele. Dacă este în formă de burete, ciuperca este comestibilă
- Pentru o
precauție suplimentară, întrebați întotdeauna persoanele care locuiesc în apropierea locului de amplasare pentru informații despre plantele consumabile. - Obțineți o carte sau un ghid pentru a face diferența între plantele comestibile și cele otrăvitoare.
- Nu puneți niciodată ciupercile recoltate în pungi de plastic, deoarece acest lucru poate accelera deteriorarea.
Ciorba: metoda de gătit esențială pe care trebuie să o stăpânești când ești departe de casă
Fierbeți apa pentru a o face potabilă. Este important să cunoști această tehnică dacă vrei să rămâi hidratat corespunzător (și nu intoxicat) în mijlocul unui ecosistem.
- Pentru a
fierbe apa, trebuie să găsești ceva care să semene cu un recipient. gol, cum ar fi o piatră uscată sau ușor umedă, lemn sau chiar o carapace de broască țestoasă - Începeți focul în siguranță, alimentați-l, mențineți-l aprins și stăpânit și, în final, stingeți-l.
- Înainte de a-l aprinde, mai trebuie să luați în considerare detaliile sale: alegeți un loc potrivit, aproape de locul unde doriți să-l instalați, la adăpost de vânt, o zonă liberă de iarbă uscată sau de crengi joase. Dacă este posibil, înconjurați focarul cu pietre mari, care delimitează, dar mai ales stochează căldura. Este de preferat o zonă neumedă, altfel trebuie așezat un cadru de crengi sub foc.
- În vreme ploioasă, găsirea uscăturii nu este întotdeauna ușoară, dar poate fi găsită sub garduri vii, sub grămezi de crengi, în goluri, ca și în vizuini vechi, iar în timpul zilei, adunând conuri de pin, crengi, tulpini de mărăcini, face un bun aprinzător de foc.
- În mod normal, ar trebui să fiarbă timp de cel puțin 1 minut; dacă aveți, puteți adăuga și tablete de purificare.
- Pentru a
evita contaminarea, unele alimente trebuie fierte. Printre acestea se numără: crustacee, broaște țestoase, reptile, după eviscerare și gătire, carii, carne. Peștele poate fi gătit, de obicei, într-un cuptor improvizat, dacă știi cum să faci unul. În
caz
contrar, peștii mici, cum ar fi sardinele, pot fi preparați la grătar în stil grătar.
Alimentație în
situații de
criză :
Într-o situație de criză, cel mai important lucru este sănătatea noastră. Stocking up in a crisis, înseamnă să ne facem provizii de produse pe care le consumăm și le folosim zilnic, iar acest lucru diferă pentru fiecare.; Prima întrebare pe care și-o pun oamenii care vor să se pregătească pentru o criză este „Ce ar trebui să cumpăr?„. Nu există un
răspuns standard la această întrebare. Ideea nu este de a stoca tone de produse inutile, ci, dimpotrivă, de a constitui un stoc util de produse comune care să ne ajute atât în viața de zi cu zi, cât și în cazul unei probleme grave.
Suplinirea principalelor noastre nevoi fiziologice este în mare parte asigurată de marile lanțuri de distribuție a alimentelor. De la ei ne cumpărăm alimente, apă, hârtie igienică și alte obiecte de zi cu zi legate de igienă și de întreținerea locuințelor și vehiculelor noastre.
Cum se face ? Stoc
just in time
Pentru a reduce costurile de depozitare, supermarketurile stochează just in time, tot cu scopul de a evita termenul de valabilitate al produselor și de a crește marjele prin adaptarea ofertei la cerere. Un supermarket tipic conține suficiente alimente și produse de bază pentru a aproviziona zona de influență pentru maximum 72 de ore. În cazul în care lanțul de aprovizionare se întrerupe, este de așteptat ca rafturile să fie goale după 36 de ore, în cel mai bun caz. Mulți oameni aleg să ignore acest risc și cred că pot obține ceea ce au nevoie în ultimul minut, dar hoarde de oameni panicați și de revoltători se vor grăbi în magazine în același timp pentru a obține aceleași articole.
De aceea, nu ar trebui să așteptați până în ultimul minut pentru a vă aproviziona.
Crizele nu dau avertismente înainte de a se întâmpla. Trebuie să ai suficient pentru a te descurca și să nu fii un outsider în cele mai grele momente.
Ce trebuie să îți faci provizii pentru a supraviețui ?
Într-o situație de urgență, cel mai esențial lucru este să stocăm apă și alimente.
- Apa este elementul esențial pentru a rămâne în viață într-o situație de criză. Ar trebui să fie stocată permanent la un nivel de cel puțin 120 până la 150L de apă pentru un cuplu.
- Stocarea alimentelor în cutii sau borcane metalice, precum și a alimentelor liofilizate pentru a rezista cel puțin 1 lună este esențială și recomandată de organizațiile de protecție civilă din întreaga lume.
- Sare sare este un produs indispensabil pentru conservarea alimentelor. Cu toate acestea, noi îi acordăm mai multă atenție. Printre altele, prelungește foarte mult durata de conservare a cărnii, peștelui, legumelor și rădăcinoaselor. Este, de asemenea, elementul esențial în fabricarea manuală a înălbitorului.
- Când se
termină apa, vesela de unică folosință este deosebit de utilă. Este binevenită posibilitatea de a arunca vesela, în loc să o lăsăm să se adune și să atragă dăunători, atunci când apare această situație.
Produsele din carton sunt cele mai bune pentru capacitatea lor de a fi folosite ca și combustibil, pâlnie sau hârtie de scris. - Alcoolul este
folosit pentru gătit, îngrijire medicală, este un combustibil excelent în cocktailuri și are o valoare de troc ridicată. Faceți provizii
de
douăzeci de litri de vodcă fără marcă, vă va fi de folos mai devreme sau mai târziu, dintr-un motiv sau altul. -
Viața de depozitare a acestor nutrienți pentru organism este între 10 și 15 ani. În ceea ce privește unele alimente liofilizate, acestea pot atinge o durată de depozitare de 25 de ani. Așadar, înainte de a vă cumpăra trusa, este esențial să verificați data de fabricație pentru
a evita refacerea frecventă a stocurilor
. - În cele din urmă, și pentru a evita refacerea frecventă a stocurilor, luați în considerare verificarea duratei de valabilitate a sursei dvs. principale de viață. Fiind vorba de o formă de nutriție care nu este în niciun caz destinată a fi consumată zilnic, aceasta ar trebui rezervată pentru situații de urgență sau în situații fără precedent. Înainte de a opta pentru trusa dumneavoastră, nu uitați să verificați termenul de valabilitate, deoarece alimentele trebuie să poată rămâne comestibile timp de mai mulți ani. Nu numai că vei economisi bani, dar mai ales, vei fi sigur că vei putea să te hrănești corespunzător în caz de nevoie.
- În primul rând, evaluează nevoi primare. În continuare, enumerați materialele esențiale, fără a uita să stabiliți prioritățile corespunzătoare situației dumneavoastră personale și de mediu.
- Care material trebuie să fieversatil. Cu
alte cuvinte,
indiferent de situație, acest echipament trebuie să asigure că focul este aprins și că copilul dvs. poate bea, poate pregăti mâncare, se poate adăposti și poate avea grijă de el însuși. - Știți că purtarea de bagaje grele va diminua puterea copilului dvs. Prin
urmare, atunci când călătoriți, este mai bine să transportați echipamente ușoare pentru a economisi mai multă energie. - Evitați, de
asemenea, să puneți obiecte voluminoase pentru a face călătoria sau călătoria mai ușoară. - Este, de asemenea, mai bine să evitați să puneți obiecte voluminoase pentru a face călătoria sau călătoria mai ușoară.
- De aceea, aveți grijă la obiectele
voluminoase.Care sunt principalele materiale de supraviețuire?
Dacă mergeți în adâncul pădurii, munților sau junglei, trebuie să fiți atenți, deoarece accidentele sunt frecvente. Nu veți ști niciodată dinainte ce vi s-ar putea întâmpla. Pentru a anticipa, trebuie să ai la tine un echipament complet. În funcție de condiții, alegeți piesele care vă vor fi cele mai utile. Atâta
timp cât vă puteți pregăti, faceți-o.Kit de supraviețuire:
Acesta este un pachet care conține un set de instrumente și provizii pregătite și accesibile pentru a face față într-o stare de izolare sau de urgență. kit-ul poate fi de diferite dimensiuni și compoziții, în funcție de riscul implicat și de sarcina posibilă.
Conținutul trusei poate fi adaptat la mediul înconjurător, dar în general este conceput pentru :
- Asigurați un
adăpost de bază - Ajungeți
o nevoie
de 
;prim ajutor - Asigurați hrană și apă . nbsp;
- Semnează prezența salvatorilor
- Orientați-vă
Încărcător solar :
Dacă vă
puteți permite, nu uitați să luați în bagaj un încărcător solar pentru a vă încărca telefonul mobil. De asemenea, se poate dovedi utilă și pe timp de noapte. Și asta nu e tot: este o sursă de energie care se încarcă cu lumina soarelui. Vă
va
salva
atunci când sunteți departe de casă.Bricheta Storm
:Un must-have în gențile noastre, vă poate salva în orice moment. Este capabil să producă scântei atunci când intră în contact cu alte materiale, cum ar fi hârtia sau lemnul.
Unde puteți găsi acest echipament?
La fel ca și militarii, aceștia au propriile lor metode de a supraviețui în caz de război sau alte dezastre. Nu stați mai puțin timp decât v-ați putea pregăti. Dezvăluiți războinicul care a fost întotdeauna în voi. Vestea bună este că la Military Surplus, avem toate materialele de care aveți nevoie. Indiferent unde mergeți, fiecare echipament are specificul său, dar, mai presus de toate, vă va fi de folos. Toate produsele respectă cea mai bună calitate la un preț imbatabil. Faceți alegerea dvs. și contactați-ne pentru mai multe detalii despre fiecare produs. Vom garanta livrarea coletului dvs. și asta fără a plăti niciun cost. Ne pasă de bunăstarea dumneavoastră, găsiți echipamente militare la Military Surplus. Vă așteptăm
.Vă
așteptăm. - Asigurați un
De ce vorbim despre rația de supraviețuire ?
Numită șialimente de supraviețuire, rația de supraviețuire este folosită pentru a face față unei situații de urgență. Acesta este cazul unui dezastru natural, cum ar fi un incendiu sau o inundație. Dar poate fi și un război, un accident sau o simplă drumeție care se transformă într-un coșmar.
Evident
, compoziția nu va fi aceeași dacă planificați un război sau o excursie.
Prin urmare, este aleasă în funcție de aportul nutrițional pentru a menține o autonomie alimentară suficientă cât mai mult timp posibil.
Scopul este să poți continua să mănânci pentru a rămâne în viață în timp ce aștepți sosirea ajutoarelor
Pentru a-ți
alege bine nutrienții de supraviețuire, totul depinde de nevoile tale în aceste cazuri, deci ține cont de posibila urgență atunci când îți alegi alimentele. Cu toate acestea, nu uitați
că alimentația trebuie să fie cât mai variată pentru a vă oferi cât mai multe substanțe nutritive și calorii. Scopul este de a răspunde constrângerilor dvs. nutriționale
Alimentele de tip supraviețuire
În fața urgenței unui dezastru, nu veți avea timp să pregătiți o masă bună la pachet. De aceea, va trebui să optați pentru articole pe care să le puteți depozita cu ușurință în rucsac sau în geanta Bug Out Bag. În mod normal, ar trebui să optați pentru o porție compactă, gata de consum.
În mod normal, ar trebui să optați pentru o porție compactă, gata de consum.
O porție cu un aport caloric mai mare :
În viața de zi cu zi, o persoană activă va avea nevoie de aproximativ 2100 kcal/zi. În ceea ce
privește
aportul energetic al unui pachet de supraviețuire, acesta este cuprins între 2300 și 2500 kcal pentru o conservă de 500 g.
În plus, alegerea rațiilor depinde și de numărul de persoane care trebuie evacuate în caz de urgență. Pentru a face acest lucru, va trebui să vă bazați autonomia alimentară pe numărul de zile de consum. De
exemplu, dacă fracția
ta
este planificată pentru 6 zile, atunci ea corespunde la 3 zile de autonomie pentru 2 persoane.
Pentru a
alege dumneavoastră, va trebui să favorizați un aport nutrițional între 2300 și 2500 kcal pe zi, cu o alimentație cât mai variată și mai bogată
.
Rații de
supraviețuire pentru
armata germană
Compuse din pătrățele mici și compacte de mestecat, aceste bucăți pentru armata germană sunt special concepute pentru soldați. În medie, un singur comprimat este suficient pentru a satisface un aport energetic de 400 Kcal/100 g. Prin urmare
, nu veți avea nevoie de nici o pregătire specială, ceea ce economisește spațiu în rucsac, evitând să transportați accesorii.
Rații de supraviețuire ale armatei franceze
Această așa-zisă compoziție extrem de completă este modul în care cunoaștem această entitate. Richă în proteine și carbohidrați, este un mod de nutriție completă și foarte potrivită pentru o drumeție în natură. Veți găsi supe pudră liofilizate, supe de fructe sau de brânză, biscuiți hipernutritivi, conserve gata de încălzire și cafea.
Rații de
supraviețuire pentru bărcile de salvare
Aceste rații sunt concepute pentru alimentarea supraviețuitorilor unei nave care se scufundă. Se caracterizează prin dimensiuni foarte mici. Nu este ideal din punct de vedere al gustului, dar când vine vorba de rezistență. Cu 2500 de calorii la 500 de grame sau 500 kCal / 100g, este cea mai densă cantitate pe care o veți găsi pe piață. Se prezintă sub formă de bare sau plăci. Acest lucru vă permite să consumați doar cantitatea pe care o doriți.
Cum să
vă depozitați mâncarea de
supraviețuire
Depozitați-o în locul potrivit
Unde să o depozitați, vă puteți depozita rațiile de supraviețuire la un Bug Out Bag, disponibil direct la intrare pentru evacuări de urgență. De asemenea, își vor găsi locul într-o geantă de drumeție sau într-o rezervă de alimente, protejate de lumină și uscate.
Ideal, pentru că nu știți când și unde veți avea nevoie de ele, ar trebui să vă distribuiți rezerva în diferite locuri, în rucsac, în mașină, dar și în pivniță? Și în adăpostul tău antiatomic, bineînțeles!
Viața de
depozitare
a alimentelor
Ce sunt trusele de supraviețuire
Pentru misiuni în sălbăticie, în păduri sau într-un loc cu condiții meteo aspre, vei avea nevoie de materiale mai mult decât suficiente. Condițiile pot fi degradante, de unde și nevoia de
materiale
. Pentru a afla mai multe, alăturați-vă nouă pentru acest fragment.
Prin definiție, aceste materiale indică echipamente esențiale și indispensabile pentru a rămâne în viață.
Cu toate acestea, este un echipament compus din toate elementele de care avem nevoie atunci când vom fi departe de casă sau confortul nu există. Prin urmare,
se susține că aceste materiale sunt obligatorii.